Ponedjeljak, 13. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pod palicom Vahida Halilhodžića, Alžir ostvario prvu pobjedu na Mundijalu nakon 32. godine

Preuzmite sliku

Reprezentacija Alžira koju sa klupi predvodi Vahid Halilhodžić ostvarila je veliku pobjedu rezultatom 4:2 u drugom kolu grupne faze Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Nakon minimalnog poraza od Belgije rezultatom 2:1, Alžir je blistao u utakmici sa J.Korejom, disciplinova igra, požrtvovnost igrača Alžira bili su razlog ubjedljive pobjede.

Već nakon 45 minuta selekcija Alžira imala je ubjedljivu prednost od tri gola razlike, strijelci za Alžir bili su: Slimani 26, Halliche 28,  Djabou 38 minut.

U nastavku susreta J.Koreja uspijeva da postigne dva gola u 50 minuti za 3:1 pogodio je Son Heung-Min, četvrti pogodak za Alžir nakon sjajne akcije postiže Brahim u 62 minuti, strijelac drugog gola za J.Koreju bio je Koo Ja-Cheol u 72 min za konačnih 4:2 u korist Alžira.

Pustinjskim lisicama ovo je bila prva pobjeda nakon posljednjeg trijumfa davne 1982. godine nad reprezentacijom Čilea od 3:2.

Nakon dva odigrana kruga grupne faze Mundijala u Brazilu, Alžir je drugoplasirani u grupi “H” sa tri osvojena boda, prva je Belgija sa maksimalnih 6 bodova.

U posljednjem kolu grupe H u duelu protiv reprezentacije Rusije selekcija Vahida Halilhodžića biti će u lovu na svoj historijski uspjeh, plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje