Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pirić: Nadam se pobjedi u meču koji odlučuje putnika u evropska takmičenja

Preuzmite sliku

Premijerligaška sezona 2015/16 polako se bliži kraju, a u pretposljednjem 29. kolu Crveno – crni će na stadionu Tušanj dočekati ekipu Sarajeva. Biće to derbi drugoplasirane i trećeplasirane ekipe prvenstva i meč koji odlučuje putnika u evropska takmičenja.

“Ovo je jako bitna utakmica i za nas i za Sarajevo. Nekome će otvoriti put u Evropu, a i mi i oni smo sami krivci što smo se doveli u ovakvu situaciju. Ipak, Sarajeva smo eliminisali u Kupu, evidentno je da protiv jačih ekipa igramo bolje i ne vidim razlog zašto to ne bismo pokazali i sutra. Očekujem tešku i neizvjesnu utakmicu. Sarajevu vjerovatno igra i neriješen rezultat, no vidjećemo kako će se stvari odvijati na terenu”, poručio je nadanašnjoj konferenciji za medije Husref Musemić.

Crveno – crnima će ovo biti četvrti ovosezonski ogled sa Sarajevom. Premijerligaški derbi na Koševu smo izgubili 1.0, no u četvrtfinalu Kupa BiH slavili smo u dva meča (2:1 – 0:3). Musemić će na raspolaganju imati sve igrače, a među stativama će i ovoga puta svoje mjesto zauzeti sjajni Kenan Pirić. On je optimističan pred derbi sa starim rivalom:

“Iz nas je važna pobjeda u Travniku koja nas je psihički vratila na pobjednički kolosijek. Protiv Sarajeva nas očekuje težak meč, ali poznato je da protiv jačih timova igramo bolje. Najvažnije je da koncentrisano uđemo u utakmicu, a u tom slučaju ne sumnjam da ćemo osvojiti nova tri boda sa kojima ćemo osigurati Evropu.”.

Musemić i Pirić zajednički su pozvali navijače da u što većem broju pohode Tušanj i podrže ekipu u ovom meču sezone.

“Možda smo ih u nekim utakmicama i razočarali, ali njihova podrška nam mnogo znači. Pozivam ih da i ovoga puta budu uz nas”, istakao je šef struke Crveno – crnih.

Derbi 29. kola BHT Premijer lige igra se na Gradskom stadionu Tušanj sutra (subota, 07. Maj) sa početkom od 17 sati.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje