Ponedjeljak, 26. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Petev nakon poraza: Meni je jedino žao jer je rezultat bio negativan, bili smo puno bolji

Preuzmite sliku

Selektor nogometne reprezentacije BiH Ivaylo Petev kaže da je rezultat najveći problem Zmajeva i da večeras protiv Gruzije nismo zaslužili poraz.

Petev je rekao kako su igrači dali sve od sebe i da im se nema šta zamjeriti, a da bi jedan naš gol sigurno znatno promijenio utakmicu.

Vezano | Fudbaleri Bosne i Hercegovine u prijateljskom meču poraženi od Gruzije 

“Meni je jedino žao jer je rezultat bio negativan, a što se igre tiče, bili smo puno bolji. Primili smo gol iz jednog udarca, a vidio sam i da nam je poništen čist gol. Moji igrači su dali sve od sebe, pokušavali su, nije lagano bilo pronaći prostor, jedan gol bi otvorio utakmicu i nažalost mi smo ga primili. Imali smo poslije dvije šanse, ali nažalost, rezultat je loš”, rekao je Petev i dodao:

“Poraz je najveća šteta, a u narednom meču će šansu dobiti igrači koji nisu igrali danas. Rezultat je najveći problem nogometne reprezentacije BiH, a mislim da danas nismo zaslužili poraz.”

Dalje je rekao kako bi naš uvodni gol sigurno okrenuo utakmicu u potpuno drugom pravcu.

“Samo psihički se moramo podići, bodriti igrače i to je to… Liga nacija je daleko. Gol u prvom poluvremenu bi promijenio sve, šteta, jer žao mi je što nismo došli u vodstvo. Siguran sam da smo postigli jedan gol da to ne bi ostalo samo na jednom. Šteta, loš rezultat za nas. Nedostajao nam je gol, ali nije lagano igrati protiv 11 igrača koji se brane”, rekao je Petev.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje