Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Otac Lane Pudar ispričao anegdotu: Ako je završio školu sa Osimom onda je u redu

Preuzmite sliku

Smrt legendarnog Ivice Osima potresla je cijeli svijet, a poznate ličnosti se opraštaju od “Švabe”.

Tako je Velibor Pudar, otac mlade plivačice Lane” ispričao anegdotu u vezi Osima koji je pomogao saudijskom Al Ittihadu bez da je kročio u tu zemlju.

“Godina je 2011. ja u akademiji Al Itihada iz Jeddaha zajedno sa rahmetli Salemom Halilhodžićem i Emirom Tufekom. Najavila se AFC (Azijska fudbalska federacija) da će doći u kontrolu radi licenciranja kluba za Ligu šampiona. Frka u klubu, sedam dana spremaju se papiri, ludnica. Dođe kontrola u obilazak akademije, njih pet i među njima dvojica Japanaca i onako s vrata ugledaše mene od skoro dva metra i odmah upitaše odakle sam. Ja rekoh iz Bosne i Hercegovine, a on odmah upita znam li Ivicu Osima. Ja rekoh da znam i da je rahmetli Salem zajedno sa njim završio trenersku školu”, otkrio je Pudar zanimljivu anegdotu i dodao:

“Kaže Japanac Salemu ”a šta ti radiš ovdje?”, kaže Salem ‘ja sam šef akademije”. Japanac se okrenu i samo reče ostalima iz komisije ”idemo odavdje, ako je šef završio školu zajedno sa Osimom onda je ovdje sve u redu” i odoše. Naši nadređeni nisu mogli da vjeruju, poslije ovog događaja su pročitali svaki tekst o Švabi na koji su naišli. Počivaj u miru legendo svjetskog fudbala.” (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,