Ponedjeljak, 6. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Osam golova Zmajeva u tri pripremna meča, naredni protivnik Argentina

Preuzmite sliku

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u prijateljskoj utakmici u Guaruji pobijedila je mladi U-21 tim brazilskog prvoligaša Santosa sa 5:1.

Dva gola postigao je Vedad Ibišević (41., 45.), a u listu strijelaca upisali su se još Izet Hajrović (34.), Senad Lučić (62.) i Edin Višća (78.). Strijelal jedinog gola za Santos bio je Joao Igor (90.).

Selektor Safet Sušić u meču s omladincima Santosa izveo je kombinovani sastav, a u timu nije bilo Džeke, Spahića, Pjanića i Bešića.

Ovo je bila posljednja provjera za reprezentaciju BiH uoči početka svjetskog prvenstva i meča prvog kola protiv Argentine u nedjelju. Podsjećamo u prvoj kontrolnoj utakmici izabranici Safeta Sušića sa dva gola Edina Džeke savladali su Obalu Slonovače rezultatom 2:1, dok je Hajrović svojim golom protiv Meksika Zmajevima obezbjedio minimalnu pobjedu u drugom pripremnom meču.

Fudbaleri BiH su tako u tri kontrolne utakmice uspjeli da postignu 8 golova uz dva primljena (Drogba, Joao Igor).

Naredni protivnik reprezentaciji BiH je selekcija Argentine u okviru grupe “F” na Mundijalu u Brazilu koje počinje utakmicom Brazil – Hrvatska u četvrtak 12. juna.

Premijerni nastup naših Zmajeva na SP koji očekujemo s velikim nestrpljenjem igra se u nedjelju 15. juna tačno u ponoć na stadionu Marakana. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,