Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Omerović: “Ne razmišljamo toliko o Širokom, svjesni smo svoje snage” (VIDEO)

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode ovog vikenda u okviru 25. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine nastavljaju sa serijom derbi utakmica.

Nakon pobjede u prvom meču polufinala Kupa BiH na Grbavici, tim Husrefa Musemića će u narednom meču na Tušnju dočekati Široki Brijeg. Stari znanac iz Hercegovine u grad soli dolazi kao četvrtoplasirana ekipa prvenstva i cilj im je dokopati se evropske scene. S druge strane, Sloboda je u igri je za oba trofeja i sigurno je da pred domaćim navijačima jurišaju na novu pobjedu.

Ovo je utakmica kao i sve do sada. Pripremamo se temeljito i maksimalno ozbiljno ćemo ući u ovaj meč. O ekipi Širokog Brijega imamo dosta informacija. Više puta smo ih gledali ove sezone i znamo njihove prednosti i mane. Ipak, ne razmišljamo toliko o Širokom. Važno nam je kako ćemo mi odigrati ovu utakmica, a ukoliko budemo na visini zadatka siguran sam da ćemo ostvariti željeni rezultat. Ovom prilikom bih pozvao sve naše navijače da u nedjelju dođu na Tušanj i pruže nam podršku kao što su to radili i do sada. To nam mnogo znači“, istakao je na današnjoj konferenciji za medije Nedim Omerović, prvi pomoćnik Husrefa Musemića.

Protiv Širokobriježana će se sigurno velika bitka voditi na sredini terena. Gosti, kao i Sloboda, imaju snažnu veznu liniju, pa će dosta posla u nedjeljnom derbiju imati i Elvis Sarić:

Pokazali smo da sa svima možemo igrati i nikoga se ne trebamo bojati. Široki respektiramo, ali u ovom meču nas će se pitati mnogo toga jer ipak igramo na domaćem terenu. Ako budemo pravi, odigramo kako znamo, ne sumnjam u naš uspjeh“, poručio je naš sjajni veznjak.

Uoči meča sa Širokim Brijegom Crveno – crni će danas i sutra trenirati na Tušnju nakon čega će se definitivno znati da li su golman Pirić i stoper Mehmedagić spremnida istrče na tušanjski travnjak.

Za sada njih dvojica su pod znakom pitanja, dok ostali prvotimci konkurišu za prvih 11. Dodajmo da struka Crveno – crnih neće moći računati na duže odsutne Škahića i Hamzabegovića.

Utakmica Sloboda – Široki Brijeg igra se u nedjelju (17. april) na Gradskom stadionu Tušanj sa početkom od 15:30 sati. (fksloboda)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje