Nedjelja, 26. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Oglasio se Ahmedhodžić: Svi znate šta osjećam prema BiH, ne vjerujte u sve što pročitate

Preuzmite sliku

Bosanskohercegovački reprezentativac Anel Ahmedhodžić oglasio se na društvenim mrežama saopćenjem za javnost nakon što ga je Nogometni savez BiH suspendovao iz reprezentacije.

Nakon što je suspendovan iz reprezentacije BiH jer se nije pojavio na okupljanju Zmajeva, stoper Sheffield Uniteda se odlučio oglasiti saopćenjem za javnost. Jedan od najboljih bh. nogometaša u ovom trenutku i najskuplji Zmaj prema podacima Transfermarkta tvrdi da je zbog povrede odlučio ostati u Sheffield Unitedu, ali i da je pravovremeno obavijestio sve one koji su trebali znati za povredu i njegovu odluku.

“Htio sam sačekati da se završe utakmice prije nego što progovorim, ali su se okolnosti promijenile. Nažalost, dogodila mi se manja povreda tetive i odlučio sam da ne dođem na okupljanje kako bih započeo rehabilitaciju što je prije moguće, kako bih se i vratio što prije na teren. Svi koji su trebali znati, dobili su informaciju na vrijeme. Znam svoje tijelo i znam da je najbolje da ostanem u Sheffieldu u ovom slučaju kako bih ostavio sebi šansu da ostanem zdrav za ostatka sezone”, poručio je Ahmedhodžić putem svog Instagram storyja.

Također, Ahmedhodžić je naglasio da svi znaju za njegovu ljubav prema BiH te da za reprezentaciju ostavi uvijek srce na terenu, ali i da svi znaju za probleme oko našeg nacionalnog tima.”Svi znaju šta osjećam prema BiH, svi znaju da svaki put kad igram, ostavim sve na terenu. Ne vjerujte u sve što pročitate. Svakako, mislim da svi znate za probleme koji okružuju naš nacionalni tim. Želim svojim saigračima iz BiH mnogo sreće u utakmicama”, dodao je Ahmedhodžić.

Vezano | Oglasili se iz N/FS BiH: Evo ko je tražio suspenziju Ahmedhodžića 

Podsjetimo, Nogometni savez BiH je naglasio kako je iz Anelovog kluba Sheffield Uniteda dobio medicinski izvještaj koji potvrđuje da povreda nije ozbiljnije prirode.

Također, naveli su kako se Ahmedhodžić suspenduje do daljnjeg, a šta to znači u praksi i kada bi se stoper iz engleske Premier lige mogao vratiti među Zmajeve, ostaje da se vidi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje