Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Odlazak legende: Eden Hazard sa samo 33 godine okačio kopačke o klin

Preuzmite sliku

“Morate slušati sebe i reći dosta u pravo vrijeme. Nakon 16 godina i više od 700 odigranih utakmica, odlučio sam završiti karijeru profesionalnog fudbalera”, saopštio je danas Eden Hazard na društvenim mrežama.

Svoj posljednji nastup imao je protiv Getafea u maju ove godine, kada je zaigrao punih 60 minuta u pobjedi Real Madrida rezultatom 1-0. Međutim, prošle sezone odigrao je tek šest utakmica, suočavajući se s nizom povreda. Eden Hazard (32) nije uspio doseći željeni nivo forme te je odlučio prekinuti karijeru i otići u penziju.

“Morate slušati sebe i reći dosta u pravo vrijeme. Nakon 16 godina i više od 700 odigranih utakmica, odlučio sam završiti karijeru profesionalnog fudbalera. Ispunio sam san, igrao sam i zabavio se na terenima širom svijeta. Imao sam sreće i sarađivao s odličnim menadžerima, trenerima i suigračima, hvala svima na divnim vremenima, nedostajat ćete mi”, započeo je Hazard pa nastavio:

“Također, želim zahvaliti klubovima za koje sam igrao – LOSC Lille, Chelsea i Real Madridu te belgijskoj reprezentaciji. Posebna zahvala porodici, prijateljima, savjetnicima i ljudima koji su bili uz mene u dobrim i lošim vremenima. I za kraj, veliko hvala vama, mojim fanovima, koji ste me pratili svih ovih godina i ohrabrivali gdje god sam igrao”, zaključio je Hazard.

Tokom četiri godine provedene u Real Madridu, odigrao je samo 76 utakmica i postigao tek sedam golova. Povrede su bile prevelik teret, a nekoliko puta je uhvaćen izvan forme tokom priprema s Realom, noseći nekoliko kilograma viška.

Čak i kad bi se uspio vratiti u dobru fizičku formu, povrijedio bi se ponovo. Bila je to priča koja je trebala biti spektakularna jer su ‘kraljevi’ doveli najboljeg svjetskog fudbalera, no ispostavilo se – daleko od toga.

Nakon ispadanja Belgije u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva u Katru, gdje su poraženi od Hrvatske, Eden Hazard je odlučio reći zbogom reprezentaciji. U dresu Belgije odigrao je ukupno 126 utakmica i postigao 33 gola, no došlo je vrijeme za kraj jednog životnog poglavlja.

Tokom svoje karijere, ostvario je značajne uspjehe. S Real Madridom je osvojio Ligu prvaka i dvije La Lige, dok je u dresu Chelseaja doprinio s dvije titule u Premiershipu, te dvije titule u Evropskim ligama. To su bili nezaboravni trenuci koji će zauvijek ostati urezani u njegovu fudbalsku priču.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,