Utorak, 30. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Odigrana revijalna utakmica veterana Slobode i Dinama u spomen na Ismeta Hadžića (FOTO)

Preuzmite sliku

Lani su se sučelili kadeti, a ove će godine na scenu su stupili veterani. Dinamo i stari znanac iz bivše jugoslavenske lige, tuzlanska Sloboda, već su drugu uzastopnu sezonu zajedno istrčali na travnjak. U sklopu 14. izdanja turnira ”Mladen Ramljak” na Hitrec-Kacianu revijalnu su utakmicu igrali veterani Dinama i tuzlanske Slobode.

Iako je rezultat u ovoj lijepoj sportskoj priči bio najmanje bitan, u zanimljivoj utakmici legendi Dinamo je slavio 2:1, a pogotke su postigli Cvjetković i Peternac. Pogodak za Slobodu zabio je Mujkanović.

  • sejo-maja-ciro
  • “Htjeli smo odati počast našem velikom prijatelju Hadžiću. Zaslužio je to i kao igrač i kao čovjek. Mislimo da je ovo najbolji način i pogodan trenutak, kao uvertira u finale Ramljakova turnira. Bit će puno gledatelja, a vjerujem da će ih još više doći njemu u čast. Hadžić je dugo vodio Dinamove veterane, a ja sam mu pomagao u organizaciji. Izabrali smo tuzlansku Slobodu, jer je to njegov prvi klub. U Tuzli žive Ismetova kći Maja i zet Sead, koji su takođe došli u Zagreb i prisustvovali utakmici”, istaknuo je Jozić

  • ismet-hadzic3345
  • Bilo je lijepo ponovno vidjeti velika imena Dinama i Slobode u dresovima svojih klubova na nogometnom travnjaku, a vjerujemo da ovo nije bila i posljednja takva prekrasna revijalna utakmica. Da nekoga ne bismo zaboravili spomenuti od ovih velikih igračkih imena, u nastavku slijede sastavi obje momčadi.

    Dinamo: Mario Jozić, Damir Krznar, Marijo Tuta, Alen Peternac, Domagoj Kosić, Džemal Mustedanagić, Jozo Bogdanović, Ivan Cvjetković, Igor Cvitanović, Marko Mlinarić, Davor Braun, Drago Vabec, Vladimir Deželić, Dalibor Poldrugač, Branko Strupar, Jozo Gašpar, Krešimir Marušić, Zoran Mamić, Edin Mujčin, Milivoj Bračun, Stjepan Deverić, Velimir Zajec, Srećko Bogdan, Miroslav Ćiro Blažević, Fahrija Dautbegović, Josip Čačković, Rudi Belin, Zlatan Arnautović, Marijan Vlak, Fabijan Komljenović, Vlado Kasalo, Zdenko Kobešćak (nisu svi igrali utakmicu)

    Sloboda: Dževad Šećerbegović, Mersed Kovačević, Nihad Mujezinović, Senad Mujkanović, Fuad Mulahasanović, Neđad Bajrović, Almir Sindrić, Denis Karić, Enes Mešanović, Nermin Hasić, Almir Hurić, Kenan Ćosić, Elmir Šećerbegović, Jasmin Kurtalić, Adnan Mujezinović, Jasmin Hukić, Gradimir Crnogorac, Mirza Cejvanović, Senijed Karić. (gnkdinamo.hr)

  • sloboda-dinamo-veterani34
  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,