Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

NSBiH kreativnim videom predstavio mladog Zmaja: “Bio bih profesor da nisam igrač”

Preuzmite sliku

Fudbalski savez BiH sa pripremama za Ukrajinu napravio je ogroman pomak u mutlimedijalnom praćenju naših Zmajeva.

Izuzetno kvalitetni i kreativni video prilozi će sigurno pomoći da navijači još više upoznaju, samim tim i prihvate i zavole naše reprezentativce. Posebno one nove.

Sjajan potez!

Jedan od njih je Ivan Bašić (21) fudbaler ruskog Orenburga. Iako rođen u Hrvatskoj u Imotskom, te iako je kao jedan od najboljih mladih igrača na Balkanu imao širi izbor, Bašić se odlučio igrati za Bosnu i Hercegovinu.

Bašić je u mladoj reprezentaciji BiH i u Zrinjskom pokazao zavidan kvalitet, a kao mlad igrač odlično se snašao u koraku koji uništi mnoge igrače – životnim promjenama odlaska u Rusiju, te u zahtjevnoj ruskoj ligi. Da kvalitetan igrač ne može biti premlad, pokazao je i u debiju za reprezentaciju BiH u novembru prošle godine gdje je protiv Slovačke bio jedan od najboljih igrača na terenu.

“Miran, bezbrižan i pristojan” opisao se ukratko Ivan Bašić na početku snimka.

Iako reprezentacija nema najbolje rezultate kaže da među igračima vladaju dobro raspoloženje i odnosi. To se najbolje vidjelo kada je tek stigao u reprezentaciju, gdje je srdačno dočekan.

“Svi moraju pjevati prvi put, mene su preskočili i zaboravili. Sada sam drugi put već tu, to je gotovo.” kaže uz zarazni osmijeh simpatični Bašić. “Sada sam ipak opušteniji nego prvi, nema više nervoze kao prvi put”.

Otkrio je da mu je najdraži trenutak mlade karijere titula sa Zrinjskim, a najveća pobjeda ona u Rusiji protiv Zenita 3:1.

Ispričao je kako se u Rusiji na utakmice vozi ukupno po 10 sati autobusom pa pet sati avionom.

“Da nisam fudbaler bio bih profesor, nastavnik. Zanima me geografija. Vidim se u tome” kaže Bašić.

“Dođite u četvrtak u što većem broju na Bilino Polje i podržite nas u ovom povijesnom uspjehu, vidimo se” rekao je Bašić.

BiH dočekuje Ukrajinu u polufinalu baraža za EURO 2024 u četvrtak 21. marta od 20,45 sati u Zenici.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,