Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Novi rekord: Ženski El Clasico će gledati 99 hiljada navijača

Preuzmite sliku

Revanš utakmica četvrtfinala ženske Lige prvaka između Barcelone i Real Madride ući će u historiju kao najgledanija utakmica ženskog fudbala ikada.

Barcelona je objavila da je prodala svih 99 hiljada ulaznica za ženski El Clasico. Barca brani 3:1 iz prve utakmice na stadionu “Santago Bernabeu“ i ove sezone želi četvorostruku krunu. Barcelonine djevojke su u januaru deklasirale Atletico Madrid u španskom Superkupu, a ranije ovog mjeseca obezbijedile su titulu šampionki Španije. U Ligi šampiona Barcelona brani titulu, a veliki je favorit i za osvajanje Kupa.

O nevjerovatnoj Barceloninoj sezoni govori i podatak da u 36 utakmica u svim takmičenjima ove sezone ima 36 pobjeda, a najbolja igračica je osvajačica Zlatne lopte Alexia Putellas, koja je postigla 24 gola.

Ženski “El Clasico“ će premašiti utakmicu između Amerikanki i Kineskinja na Svjetskom prvenstvu 1999. godine, koju je gledalo 90.195 navijača. I ne samo to. Djevojke Barcelone će srušiti rekord Camp Nou stadiona ove sezone. Muški tim je u ovosezonskom derbiju gledalo 86.422 navijača i to je bila najposjećenija muška Barcina utakmica ove sezone.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje