Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Novi detalji ubistva navijača u Grčkoj: Ubica ostavio dokaze

Preuzmite sliku

DNK će razriješiti misterij ubistva 29-godišnjeg Michalisa Katsourisa i policija bi preko noža navijača zagrebačkog Dinama koji je oduzeo život navijaču AEK-a trebala doći do počinioca ovog ubistva.

Sigurnosni analitičari uvjereni su da je ubica s nožem među 98 uhaošenih, ali ono što žele jesu čvrsti dokazi, kako bi razriješili tragediju koja je šokirala svijet, piše grčki portal Newsit.gr

Tome pridonosi i činjenica da je počinitelj ubistva ostavio svoj DNK na mladom navijaču AEK-a.

Vlast u Atini je pokrenula proces identifikacije, uzimajući genetski materijal od svih uhapšenih, koji će se uspoređivati ​​s onim što je pronađeno na odjeći i na nesretnom mladiću.

Naravno, Michalisov ubica se nakon ubistva  nad 29-godišnjakom pobrinuo da nestane nož kojeg uprkos istragama policije, nigdje nije bilo, tvrdi grčki portal.

Navodno se trenutno uzimaju DNK uzorci od svih navijača Dinama, istragu provodi Odjel za sportsko nasilje uz pomoć policajaca Odjela za ubistva.

“Izvori” navode za newsit.gr da je upravo ova služba bila upoznata s izletom hrvatskih huligana, te je pismeno obavijestila nadležne službe kako bi ih uhapsili.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,