Utorak, 5. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Nogometni savez kaznio Slobodu, Čelik, Budućnost, sudije i jednog trenera

Preuzmite sliku

Disciplinska komisija Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine izrekla je sankcije klubovima, sudijama, pojedincima u Prvoj ligi FBiH

Sudija Senad Heljić zbog “zanemarivanja obaveza na utakmici između Mladosti i Gornjeg Rahića kažnjen je sa 100 KM.

Zbog istog prekršaja na istoj utakmici kažnjene su sudije Andrija Dolić i Anis Kalajžić (200 KM), a Sandi Ljevo sa 250 KM.

Goražde je zbog slabe organizacije meča s Gornjim Rahićem sankcionisano sa 500 KM, a gosti su kažnjeni istim iznosom zbog prekršaja iz člana 77 Disciplinskog pravilnika NSFBiH (zanemarivanje obaveza).

Sloboda je zbog upotrebe pirotehničkih sredstava na utakmici u Banovićima protiv Budućnosti sankcionisana sa 500 KM, a Budućnost zbog slabe organizacije utakmice i upotrebe pirotehnike sa 1.500 KM.

Zvijezda Gradačac je zbog prekršaja iz člana 43 Disciplinskog pravilnika (povreda propisa i društveno sportskog vladanja) na utakmici 2. kola protiv Bratstva kažnjena sa 800 KM, a Bratstvo zbog slave organizacije utakmice protiv Zvijezde također sa 800 KM.

Gornji Rahić i Mladost DK su zbog zanemarivanja obaveza na utakmici drugog kola kažnjeni sa po 4500 KM.

Sloboda je zbog upotrebe pirotehnike i slabe organizacije utakmice protiv Jedinstva na Tušnju kažnjena sa 2.000 KM, a Čelik zbog istih prekršaja na utakmici s Radnikom sa 3.000 KM.

Emir Hasanović, službeni predstavnik Budućnosti, zbog nesportskog ponašanja na utakmcii protiv Slobode kažnjen je zabranom obavljanja dužnosti u trajanju od dvije prvenstvene ili Kup utakmice, uz novčanu kaznu od 1.000 KM, a isto vrijedi i za trenera Goražda Admira Adžema.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,