Subota, 18. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nogometaš spasio bebu od utapanja: Otac mi ju je pružio i rekao ‘Spasi moje dijete…’

Preuzmite sliku

Vidio sam kako voda ulazi u njihovo vozilo, a otac me pogledao i znao je da mogu spasiti samo jedno od njih…, rekao je Davitt Walsh. Pet je osoba poginulo…

Bivši irski nogometaš Davitt Walsh (igrao za Derry City, Bohemians, Shelbourne…) spasio je život četveromjesečnoj djevojčici u tragediji u irskom Donegalu.

Naime, vozilo je palo u jezero Lough Swilly, cijela je porodica ostala zarobljena, a Walsh je skočio i doplivao do njih, kako bi spasio bebicu. Pet je osoba poginulo…

Čuo sam rastrojene oca i majku, koji su vikali ‘upomoć’! Nisam razmišljao, svukao sam se i plivao što brže. Kad sam došao do vozila, molio sam ih da svi izađu jer vozilo je tonulo, voda je brzo ulazila. No, otac me pogledao i rekao mi ‘Spasi mi bebu!’ Dao mi ju je i ja sam što brže plivao nazad.

Bilo mi je grozno ostaviti ih, htio sam pomoći svima, ali otac je donio takvu odluku… Mogao se spasiti, ali znao je u sebi da mogu sasiti samo jednu osobu, i dao mi je bebu… Nazad je bilo i drugo dijete, koje je pokušavalo izaći, dok je prednja strana vozila samo tonula… A ja nisam mogao više ništa, sve se brzo dogodilo… Kad sam doplivao do obale, osjećao sam se grozno što nisam mogao više pomoći. Alge su bile ubojito skliske, umalo sam pao i razbio glavu izlazeći iz vode, i taj izlazak je trajao i toliko iscrpio da mi je trebala pomoć da izađem! Cijelo sam vrijeme umirivao bebicu, koja je plakala“, izjavio je Walsh. (Goal.com)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,