Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

NK Bratstvo pod dvostranim pritiskom: Bićemo optuženi kakav god bude ishod utakmice

Preuzmite sliku

Bratstvo i Velež će u subotu odigrati derbi susret 27. kola Prve lige Federacije BiH u fudbalu, koji je od izuzetne važnosti za konačni rasplet.

Mostarci su i dalje lideri sa bodom više od Olimpika, a Bratstvo je na petom mjestu. Prema riječima iz gračaničkog tima, njihova ekipa se posljednjih dana nalazi pod velikim pritiskom.

– Obzirom da utakmica koja se igra u subotu odlučuje o putniku u Premijer ligu BiH, naši momci su pod velikim pritiskom već u samoj pripremi utakmice. Naime, već su krenule optužbe iz Sarajeva i Mostara na naš račun kako ćemo odigrati protiv njih. Sarajlije nas optužuju da ćemo pustiti Veležu, dok iz Mostara govore da ćemo “zapeti” i odigrati za Olimpik. Najveći problem je taj što koji god ishod utakmice bude mi ćemo biti optuženi da smo pustili ili “zapeli” – kažu u NK Bratstvo, pa dodaju:

– Ovim putem želimo obavijestiti javnost i zamoliti da nas puste da u miru pripremamo utakmicu. Ne zanimaju nas nikakve kalkulacije, a ako Velež ostvari pobjedu ili uzme bod u Gračanici sportski ćemo im čestitati – stoji na zvaničnoj fb stranici gračaničkog kluba. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,