Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Neymarov otac uhapšen zbog prevare: Mora platiti milionsku kaznu

Preuzmite sliku

Porodica Neymar ponovno se našla na naslovnicama brazilskih medija. Neymarov otac u središtu je novog skandala.

Prije nekoliko sedmica Neymar je bio tema brazilskih medija jer je prevario svoju trudnu djevojku, a sada je u središtu priče njegov otac.

The Sun prenosi kako je Neymar de Silva Santos je uhapšen zbog nepoštivanja građevinskih propisa na Neymarovoj vili u Mangaratibi. Prema informacijama koje prenosi Uol Sport, otac zvijezde PSG-a je uhvaćen u akciji lokalne policije i gradske administracije.

Uskoro je pušten iz pritvora, a Neymarov otac mora platiti kaznu od pet miliona brazilskih reala, što iznosi oko 822.000 funti. Glavni problem je umjetno jezero koje je izgrađeno nedaleko od vile, a koje izaziva degradaciju okoliša, krši propise o zaštiti prirode te mijenja prirodni tok rijeke.

Radovi na jezeru uključuju ilegalno skretanje riječnog toka, neovlašteno zauzimanje riječne vode, neovlašteno korištenje vode za punjenje umjetnog jezera, nelegalne zemljane radove i nepoštivanje propisa o izvlačenju i premještanju kamenja i stijena.

Zbog svega navedenog, Neymarov otac suočava se s visokom novčanom kaznom i bit će pod nadzorom tokom nadolazećih radova.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,