Srijeda, 1. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Neymar progovorio o potencijalnom transferu i poslao poruku: ”Neću promijeniti mišljenje”

Preuzmite sliku

Real Madrid praktično se cijelu godinu povezuje s Neymarom, a te glasine postale su još veće nakon što je bilo jasno da će se Cristiano Ronaldo preseliti u Torino. Međutim, Neymar ne planira napustiti PSG nakon Svjetskog prvenstva, na kojem je Brazil ispao u četvrtfinalu od Belgije.

”Ostat ću, imam ugovor s PSG-om i odlučio sam ovdje za nove izazove i nove ciljeve”, rekao je Neymar za Fox Sports te dodao:

”Neću promijeniti mišljenje o tome. Nadam se da možemo imati uspješnu sezonu. Štampa uživa u stvaranju glasina, ali svako zna koliko mi je stalo do PSG-a.”

Neymar bi, prenosi GolDnevnik.hr, tako trebao povesti napad PSG-a u novoj sezoni zajedno s 19-godišnjom senzacijom Kylianom Mbappeom, koji je proglašen najboljim mladim igračem SP-a.

”On je fenomen, izvrstan igrač. Znamo to već neko vrijeme, s njim sam svakodnevno i znam koliko je kvalitetan. Sretan sam zbog njega što je osvojio Svjetsko prvenstvo. Također, vjerujem da se možemo boriti za titule idućih nekoliko godina”, izjavio je Neymar.

U glavni grad Francuske sletio je i legendarni talijanski vratar Gianluigi Buffon.

”Bit će čast dijeliti svlačionicu s tako velikim vratarom kao što je Buffon. Može mnogo toga ponuditi, ima ogromno iskustvo”, zaključio je Brazilac. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,