Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Neymar govorio o motivu odlaska u Al Hilal, nije spomenuo novac

Preuzmite sliku

Brazilski nogometni velemajstor, Neymar objasnio je zašto je pristao na transfer u Saudijsku Arabiju. U utorak je i službeno zaključen posao između PSG-a i Ali Hilala.

Neymar (31) je u utorak potpisao dvogodišnji ugovor vrijedan 300 miiliona eura s Al-Hilalom. Fiksno će zarađivati po 150 miliona eura u sezoni, a na to su mogući bonusi koji bi išli i do 200 miliona eura. Međutim, Brazilac kaže da novac uopšte nije razlog njegovog dolaska u Saudijsku Arabiju.

Kako prenosi talkSport, Neymar je u Saudijsku Arabiju stigao kako bi dostigao uspjehe na globalnom nivou, a ne samo u Evropi. Naravno, u tu tvrdnju mogu vjerovati samo novi poslodavci.

“Postigao sam puno toga u Evropi i uživao posebne trenutke, ali oduvijek sam želio biti globalni igrač i testirati se u novim izazovima i prilikama na novim mjestima. Želim ispisati novu sportsku historiju, a saudijska profesionalna liga ima velike ciljeve i odlične igrače”, rekao je Neymar.

Brazilac ističe da je već dugo pratio saudijski nogomet, posebno zbog svojih sunarodnjaka koji godinama igraju tamo.

“Čuo sam mnogo i pratio sam saudijski nogomet zahvaljujući listi brazilskih igrača koji su tu već godinama, tako da vjerujem da je ovo poželjno mjesto za Brazilce. Al-Hilal je ogroman klub s fantastičnim navijačima i najbolji je u Aziji. To mi daje osjećaj da sam donio pravu odluku u pravo vrijeme. Volim pobjeđivati i zabijati golove i planiram to nastaviti i u Saudijskoj Arabiji”, dodao je Neymar.

Brazilac je samo jedan u nizu nogometaša koji su ovoga ljeta najelitniji evropski nogomet zamijenili onim saudijskim. U njegov klub Al-Hilal stigli su Malcom, Ruben Neves, Sergej Milinković-Savić, Kalidou Koulibaly(Tportal.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,