Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nestvarne scene u Turskoj! Predsjednik nokautirao suca, tukli ga i nogama

Preuzmite sliku

Svakakve scene vidjeli smo s turskih nogometnih terena, aliono što se dogodilo u Ankari na utakmici Ankaragücüa i Rizespora, nadmašilo je sve.

Poznati sudac Halil Umut Meler koji je, između ostalog, ove sezone sudio i tri utakmice Lige prvaka završio je u bolnici nakon što ga je gazda domaćeg kluba po završetku utakmice nokautirao nasred terena, nakon čega su ga iscipelarile osobe iz njegovog okruženja.

Svega je bilo i za vrijeme utakmice, sudac je isključio dvojicu igrača, po jednog sa svake strane, a kulminiralo je nakon što je u sedmoj minuti nadoknade napadač gostiju Adolfo Gaich zabio za izjednačenje. Ubrzo je nesretni Meler odsvirao kraj, a onda je počelo batinanje.

Predsjednik Ankaragücüa Faruk Koca uletio je u teren i bez puno objašnjavanja šakom s leđa udario suca u glavu. Ovaj je pao, njegovi pomoćnici su se razbježali spašavajući vlastitu glavu, a potom su Melera počele šutati osobe za koje je nepoznato je li riječ o navijačima ili osobama iz Kocine pratnje.

Podsjećamo, u navedenim timovima je i nekoliko bh. internecionalaca. U domaćem timu cijeli susret odigrao je Mujaklć, u igru je ušao Đokanović, dok je susret sa klupe odgledao Rijad Bajić. Za Rizespor solidan susret odigrao je Mak Varešanović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,