Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nermin Bašić ponudio ostavku na klupi Želje: “Odluka je donesena poslije Slobode”

Preuzmite sliku

Trener FK Željezničar je na šok svih pristunih, ali i svih navijača ovog kluba, na press konferenciji poslije utakmice protiv NK Široki Brijeg ponudio ostavku na mjesto trenera ove ekipe. 

Press konferencija nije trajala dugo. Upitan za komentar o utakmici, Nermin Bašić je rekao:

“Mislim da je pobjeda zaslužena, možda je malo kasno došla. Mislim da smo danas htjeli više, zaslužili smo puno. Stvorili smo nekoliko prilika, na kraju smo uspjeli da zabijemo i taj gol, da prekinemo taj crni niz.

Ono što je bilo posebno lijepo je da je u posljednjih 15 minuta utakmice igralo pet igrača ispod 21 godine. Čestitam tim momcima, u ovako teškoj, psihološki, i mentalno zahtjevnoj utakmici što su dali sve od sebe.

Išli smo na sve ili ništa, sve što smo imali dali smo ofanzivi. Čestitam svojim momcima, prošli smo pakao posljednjih mjesec dana, digli smo se i uspjeli smo pobijediti dobrog i kvalitetnog protivnika.

Poslije Slobode, to je bio moj peti poraz, nisam želio da ostavim ekipu na cjedilu tri dana pred ovu utakmicu. Bez obzira na pobjedu, dajem svoju funkciju na raspolaganje Upravi. Smatram se odgovornim za pet poraza i ova pobjeda ništa ne mijenja.

Htio sam to uraditi i prije Slobode, ali mislim da to nije bio dobar trenutak jer je teško naći trenera. Ne bježim od odgovornosti i ne kukam nikada u životu. Zahvaljujem se svima na saradnji, vruća mi je glava i ja vas napuštam.”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,