Srijeda, 1. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nemanja Bilbija se slikao s Mamićem, navijači ga zovu u Dinamo

Preuzmite sliku

Nemanja Bilbija igra sezonu iz snova. Napadač Zrinjskog iz Mostara oborio je rekord Premijer lige tako što je u 27 susreta dao čak 28 golova, čime je hercegovačkom klubu donio sedmi naslov prvaka Bosne i Hercegovine. Bilbija je za Index dao veliki intervju u kojem je, između ostalog, pričao i o HNL-u, a ovih dana su glasine o povratku u Hrvatsku dobile dodatan poticaj.

Naime, Bilbija je na svom Instagramu objavio sliku sa Zdravkom Mamićem koji je danas, stacioniran u Međugorju, donosi sve najbitnije odluke u zagrebačkom Dinamu. S obzirom na to da Plavi muku muče s napadačima, dio navijača zaziva dolazak Bilbije na Maksimir.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NB 99 💫 (@nemanjabilbija99)

“I kad god vi mene raz*ebete, ja dodam gas malo više i novi napadač Dinama je Nemanja Bilbija“, piše jedan navijač. “Iskreno ti želim da završiš u Dinamu ili u nekom većem klubu iz liga Petice“, dodaje drugi. Slika je izazvala i brigu kod navijača Zrinjskog pa tako jedan ističe: “Nemoj nam i ti u Dinamo nakon ove sezone.”

Bilbija je i drugu sezonu zaredom najbolji strijelac BH Premijer lige. Prošle sezone dao je “tek” 17 golova, a sada je na dobrom putu da taj učinak podupla. U karijeri je igrao još i za banjalučki Borac, Sarajevo, korejski Gangwon, RNK Split i Vojvodinu. Poslije Lewandowskog i Martina Adama iz mađarskog Paksija, treći je najbolji strijelac evropskih prvih liga ove sezone.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje