Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

“Ne znam puno o igračima ovdje, ali znaju oni mene”: 15 najboljih izjava Ibrahimovića

Preuzmite sliku

Zlatan Ibrahimović jedan je od najboljih fudbalera našeg doba. Međutim, došao je kraj jedne velike ere, jer se ovaj 41- godišnjak oprostio od fudbala.

Kraj puta dugog 24 godine stigao je nakon susreta posljednjeg kola italijanskog prvenstva u kojem je njegov Milan savladao Veronu s 3:1 na San Siru.

Legendarni Zlatan igrao je za Milan, Barcelonu, PSG, Manchester United i LA Galaxy.

Koliko je bio vrstan na terenu, toliko je i zabavan van njega. Vjerovatno je svako bar jednom čuo neke od njegovih zanimljivih, zabavnih i dramatičnih komentara, piše Slobodna Dalmacija.

Ibrahimović će svakako nedostajati nogometnom svijetu, a ovo su neke od njegovih najboljih izjava:

– Kada kupujete mene, to je isto kao da kupujete Ferrari. Ako vozite Ferrari, natočite vrhunski benzin u spremnik, izađete na autocestu i pritisnete gas. Guardiola je natočio dizel i otišao na makadam. Trebao je kupiti Fiat.- Ibrahimovićev osvrt na jednu sezonu u Barceloni u kojoj ga je trenirao Pep Guardiola, a sa španskim trenerom nije imao dobar odnos.

– Prvo sam otišao u lijevo, pa je i on, a onda u desno, a on me pratio. Zatim sam opet krenuo u lijevo i poslao ga po “hot dog”, komentarisao je Zlatan kako je prešao Liverpoolovog defanzivca Stephane Henchoza.

– Kako mislite poklon? Pa ima Zlatana, odgovorio je kada su ga upitali šta je poklonio njegovoj sada već bivšoj djevojci za zaruke.

– Istina je da ne znam puno o igračima ovdje, ali zato oni znaju mene.- Njegov dolazak 2012. godine u Ligue 1 u redove francuskog PSG- a.

– Pregledavali smo njegovu listu pjesama u svlačionici i bilo je puno Justina Biebera, Jonas Brothersa i Selene Gomez. Lijepo je znati da čak ni David Beckham nema dobar ukus za sve.

– Govorilo se kako će me poslati u penziju pa sam onda ja poslao cijelu njihovu zemlju u penziju.- Nakon što postigao dva gola za kvalifikacije Švedske ne Euro 2016. protiv Danske.

– Osjećao sam se kao da imam 11 beba oko sebe.- O odgovoru igrača Chelseaja na njegov crveni karton u četvrtfinalu Lige prvaka 2015. godine.

– Povrijeđeni Zlatan je i dalje opasna prijetnja za svaku ekipu.

– Mogu igrati na 11 pozicija, jer dobar igrač može igrati bilo šta i bilo gdje.

– Nisam te namjerno povrijedio i ti to znaš. Ako me opet optužiš, slomit ću ti obje noge, i to će biti namjerno.- Nije mu lagano pala optužba Rafaela van der Vaarta.

– Ne mislim da možete zabiti tako spektakularan gol kao Zlatan u video igrici, iako su te igre ovih dana vrlo realistične.

– Neću biti kralj Manchester Uniteda, bit ću bog.- Njegov odgovor Ericu Cantoni na to kako će postati kralj ili princ “Uniteda”.

– Ja sam kao vino. Što sam stariji, to sam i bolji.

– Još je nisam upoznao, ali kad se to dogodi, bit će moja.- Zlatanov odgovor kad su ga pitali koju ženu smatra najljepšom na svijetu.

– Kada je Švedska izgubila u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo protiv Portugala i nije se plasirala u Brazil 2014. godine, Zlatan je bio jasan: – Svjetsko prvenstvo bez mene je bezveze, ne isplati se ni gledati.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,