Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Navijači Zrinjskog postavili sliku osuđenog ratnog zločinca

Preuzmite sliku

Nemanja Bilbija je sa dva nova pogotka bio junak Zrinjskog pod Bijelim Brijegom za 14 ovosezonsku pobjedu Mostaraca, a osmu uzastopnu u Premijer Ligi Bosne i Hercegovine.

No, tokom meča zabilježene su sramotne scene sa tribina. Navijači Zrinjskog postavili sliku osuđenog ratnog zločinca, Slobodana Praljka, a ovaj meč nije prekinut.

Podsjetimo, Zrinjski je igrao protiv Posušja. Bilbija je domaće doveo u vodstvo u 25. minuti. Na 2-0 povećao je Dragan Juranović početkom drugog poluvremenu. Samo minutu kasnije, nadu Posušju golom daje Tino Blaž Lauš. Međutim pitanje pobjednika riješio je Bilbija svojim 16. golom u sezoni deset minuta prije kraja meča.

U narednom kolu Zrinjski igra još jednu domaću utakmicu protiv Leotara, a Posušje će na Mokrom Docu igrati protiv Rudara.

Podsjećamo, Slobodan Praljak bio je hrvatski filozof, sociolog, filmski redatelj i vojni zapovjednik, general-pukovnik Hrvatske vojske i Hrvatskoga vijeća obrane.

Bio je predstavnik Ministarstva obrane Republike Hrvatske u Hrvatskoj Republici Herceg-Bosni i Hrvatskom vijeću obrane i načelnik Glavnog štaba Hrvatskog vijeća obrane tokom 1993. godine.

Pravomoćno je osuđen na Međunarodnom sudu za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije.

Slobodan Praljak je izricanje drugostepene presude prekinuo ispijanjem bočice otrova u raspravnoj dvorani Haaškog suda za ratne zločine, uz uzvik da nije kriv.

Žalosna je činjenica da se u posljednje vrijeme likovi ratnih zločinaca ističu kao znak herojstva i obrasca politike kakvu treba slijediti. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje