Subota, 4. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Navijači Slobode kategorični: „Vugdaliću odlazi iz svetinje“

Preuzmite sliku

Niz loših rezultata iz kola u kolo fudbalera Slobode razbijesnilo navijače i simpatizere kluba sa Tušnja.

Nakon 14 odigranih utakmica Sloboda zauzima 13 mjesto na tabeli BH Telecom Premijer lige sa svega 12 osvojenih bodova uz devet postigunutih i četrnaest primljenih golova.

  • fk-sloboda-trening-portugalac2 (3)
  • Nakon što je UO FK Sloboda na čelu sa Azmirom Husićem krajem septembara odlučio da prekine saradnju sa trenerom Denisom Sadikovićem i za novog šefa struke postavi portugalskog stručnjaka Alfreda Casimira svi su vjerovali da će Sloboda napokon početi sa boljim igrama i osvajanjem bodova, međutim to se nije dogodilo.

    Navijači i simpatizeri Slobode ogorčeni zbog niza loših rezultata na društvenim mrežama „paljbu“ su osuli po Sabahudinu Saši Vugdaliću u kojem vidi jednog od glavnih krivaca za Slobodine neuspjehe.

    Vugdalić je navodno sportski direktor kluba koji ovu funkciju kako je rečeno na jednoj od press konferencija obavlja na volonterskoj osnovi, iako je javna tajna da Vugdalić navodno ima platu od oko 3.000 KM plus smještaj u hotelu Tuzla.

  • vugdalic-husic-ciro
  • U FK Sloboda, Vugdalić je došao na preporuku i inicijativu gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića kako bi svojim iskustvom i poznanstvima pokušao da pronađe investitore za nastavak izgradnje stadiona Tušanj.

    Navijači vjeruju da je upravo na preporuku Vugdalića nekoliko fudbalera došlo u FK Sloboda, i upravo iz tog razloga najvatrenije pristalice crveno-crnih traže njegovu ostavku ali i zbog činjenice da prema njihovom mišljenju Vugdalić do sada ništa dobro i pozitivno nije napravio za Slobodu.

    Predsjednik UO FK Sloboda Azmir Husić trenutno boravi u SAD-u, a sve poslove dok ga nema obavlja upravo Vugdalić.

    Kontaktirali smo Sašu Vugdalića kako bi nam prokomentarisao trenutno stanje u klubu kao i negodovanje navijača koji traže njegovu ostavku, međutim nismo ga uspjeli dobiti na telefon.

    (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje