Srijeda, 30. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Navijači ljubljanske Olimpije upali na press i poručili novom treneru: “Nisi dobrodošao, izađi van!”

Preuzmite sliku

Green Dragonsi su bili i na presici Roberta Prosinečkog gdje su mu skandirali: ‘Veliki Žuti!‘

Nasljednik Roberta Prosinečkog na klupi ljubljanske Olimpije je Albert Riera. Nekadašnji lijevi branič renomiranih evropskih klubova (Manchester City, Liverpool, Espanyol, Galatasaray…) predstavljen je na današnjoj press-konferenciji u Stožicama. Doduše, presice kao takve nije ni bilo, a razlog su navijači kluba iz slovenske metropole.

Naime, kao što je vidljivo na video-zapisima, Green Dragonsi, kako se naziva Olimpijina navijačka skupina, nije baš najbolje dočekala 40-godišnjeg Rieru, kojem će ovo biti prvi samostalni trenerski posao u karijeri. Otkaz Prosinečkom i sportskom direktoru Mladenu Rudonji navijačima Zelenih nije dobro “sjeo”, a Prosinečkom su prije par dana napravili i spektakularan oproštaj…

Bilo kako bilo, Riera je “ni kriv ni dužan” stigao na predstavljanje, gdje su ga dočekali Green Dragonsi. Njih nekoliko desetaka upalo je na konferenciju i stalo ga vrijeđati, derati se, ometati ono što je trebalo biti službenim predstavljanjem novog trenera. Naravno, Dragonsi su ljutnju usmjerili na Rieru, a ne na predsjednika Adama Deliusa, čija ih je odluka da smijeni Prosinečkog i Rudonju baš jako razljutila.

Izađi van, nisi dobrodošao ovdje! – samo su neki od fragmenata izljeva bijesa Olimpijinih najžešćih pristaša.

Već uoči presice okupili su se navijači Olimpije ispred stadiona, gdje su htjeli razgovarati s predsjednikom, a nakon što nisu dobili odgovore na pitanja koja su imali, odlučili su i treneru Rieri pokvariti prvi radni dan. Vikali su mu, pokazivali prstom prema izlaznim vratima, kroz koja je on kasnije i izašao, vidno u strahu… Zaprijetili su Dragonsi da će, ne promijene li se neke stvari, poduzimati još jasnije i konkretnije poteze i na drugim mjestima po gradu, piše slovenska Ekipa24.

Inače, Olimpija već u četvrtak, ovaj četvrtak igra doma protiv luksemburškog Differdangea utakmicu 1. pretkola Konferencijske lige. To je jedino izvjesno. Ostalo pak, nije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje