Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Navijače Milana pogodila dvostruka agonija: Nisu mogli ući na utakmicu zbog lažnih ulaznica

Preuzmite sliku

U jučerašnjoj polufinalnoj utakmici Inter je kao gost svladao gradskog rivala Milana rezultatom 0-2, a neke navijače Milana jučer je pogodila dvostruka agonija.

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija uplakanih dječaka koje očevi tješe zagrljajem ispred ulaza na kultni San Siro. Ono što stoji iza te fotografije zaista je tužna priča.

Prije nekoliko dana objavljena je informacija da je za utakmicu Milana i gradskog rivala Intera zabilježeno oko dva miliona zahtjeva za ulaznice. Usporedbe radi, u gradu Milanu živi oko 1.3 miliona stanovnika, stoga je jasno koliki je interes izazvao ovaj susret polufinala Lige prvaka.

Svoju priliku u tome su vidjeli prevaranti, koji su nauštrb vjernih navijača, brižnih roditelja i neiskvarene djece, odlučili okoristiti se na najprljaviji mogući način.

Ulaznice koje su se prodavale službenim putem iznosile su između 69 i 413 eura, a preprodavači su tu cijenu višestruko naplaćivali.

Iako, ovaj slučaj nije slučaj preprodavača, nego prevaranata.

Na slici se mogu vidjeti dva oca, koji tješe uplakane sinove koji su danima čekali prisustvovati spektaklu u kojem je sudjelovao njihov voljeni klub.

Navodno su roditelji ulaznice platili oko hiljadu eura, a ulaznice su bile lažne i s njima se nije moglo ući na stadion.

Da stvar po njih bude još gora, Milan je tu utakmicu izgubio 0-2 i kompromitovao prolazak u finale Lige prvaka kojeg tako dugo čekaju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje