Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nalić uoči susreta u Banovićima: “Naša borba za Premijer ligu počinje od ove utakmice”

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode će u trećem kolu Prve lige FBiH gostovati u Banovićima kod ekipe Budućnosti.

U Banovićima će susret odigrati timovi koji su u prva dva kola zabilježila maksimalan učinak, šef struke Slobode najavljuje da od susreta u Banovićma počinje borba Premijer lige BiH.

“Igrali smo dvije utakmice kući, ali naša borba za Premijer ligu počinje u Banovićima jer je to prva gostujuća utakmica. Budućnost je među top tri ekipe u ovoj ligi i biće to jedna prava test utakmica našeg kvaliteta i koliko smo uspješno odradili pripreme. Atmosfera u ekipi je jako dobra, očekujemo još jednog ili dva igrača sa čime bi završili ovaj transfer period i formiranje ekipe koja će da ide na Premijer ligu. Banovići su bili naš drugi dom, očekujem dobru utakmicu ali i bodove.” navodi strateg crveno-crnih Zlatan Nalić.

Trener Budućnosti Denis Mujkić navodi da u utakmicu ulaze bez pritiska, pritisak je po njegovim riječima na Slobodi jer ekipa sa Tušnja ima tendenciju ulaska u Premijer ligu.

“Mlada ekipa vrijedno trenira, izaći ćemo borbeno sa željom da pobijedimo, imamo dobre rezultate i očekujemo bodove protiv Slobode” navodi Mujkić.

Standings provided by Sofascore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje