Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nalić: Pred nama je težak period, ima dosta kvalitetnih klubova ali nema alibija

Preuzmite sliku

Danas je održana press konferencija Fudbalskog kluba Sloboda povodom odigravanja prve utakmice u Prvoj ligi Federacije BiH. 

Sloboda svoju prvu utakmicu igra protiv Rudara iz Kaknja. Novinarima na konferenciji za medije obratili su se predsjednik kluba Senad Mujkanović, trener Zlatan Nalić i prvotimac Muharem Čivić.

Predsjednik kluba Senad Mujkanović ne krije optimizam, te smatra da će se zajedničkim naporima Sloboda vratiti u društvo najboljih:

“Ono što vam mogu reći od prošle press kofnerencije, znate da je došlo do promjena rukovodstva. Imamo novog trenera. Sve je to zahtjevan posao u malo vremenskom periodu. Nije to nimalo prijatna situacija. Svi zajedno smo krenuli u posao, hvala ljudima u kancelariji koji nisu digli ruke. Hvala fudbalerima koji su ostali vjerni Slobodi, znat ćemo to da cijenimo u ovoj sezoni. Nadamo se svi povratku u Premijer ligu BiH. U ovo kratko vrijeme odradio se veliki posao”, rekao je između ostalog Mujkanović.

  • Prisutnim se obratio trener ekipe Zlatan Nalić te istakao da će Sloboda od prve utakmice ići na pobjedu.

    “Zadnji put kad smo se vidjeli bili smo premijerligaš, sada smo u drugoj ligi. To je značajna razlika u nivou. Vjerujem da će Sloboda izaći iz ovog problema. Što se tiče priprema odigrali smo nekoliko pripremnih utakmica. Naš prvobitni cilj je bio da naučimo imena jedni drugima. Iskoristili smo svaki minut treninga. Vremenom smo popravili dosta stvari. Pred nama je mnogo težak period.”, rekao je Nalić te dodao:

  • “Nemojte nasjedati na priče da će se neko prošetati Prvom ligi FBiH. Ima ovdje dosta kvalitetnih klubova. Pokušat ćemo da ostvarimo što bolji rezultat, ali i novim igrčaima da prenesmo pobjednički mentalitet. Posao sklapanja ekipe je bio dosta otežan. Međutim nema alibija, moramo od prve utakmice ići na pobjedu. Ponavljam, ova liga je zahtjevna. Tuzla nije običan grad, Sloboda nije običan klub, idemo dalje”, zaključio je šef stručnog štaba

  • Prvotimac Muharem Čivić ne krije da će se od prve minute ići na tri boda:

    “Naš cilj se od prvog dana zna, a to je povratak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Što se tiče utakmice sutra fokusirani smo na tri boda i tako ćemo se postaviti. Pozivam sve navijače da dođu u što većem broju, znači nam njihova podrška, uvijek su bili 12 igrač, nadam se da ćemo pozitivno krenuti prema povratku u Premijer ligu BiH”, kazao je Čivić.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje