Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nalić nakon pobjede: Nije jednostavno biti Sloboda u ovoj ligi

Preuzmite sliku

U posljednjoj utakmici 20. kola Prve lige FBiH na Tušnju su se sastali Sloboda i Zvijezda iz Gradačca. Crveno-crni su teže od očekivanog zabilježili minimalnu pobjedu rezultatom 1:0.  

Trener Crveno-crnih Zlatan Nalić kazao je kako je na samom početku znao da će utakmica biti teška kao i sam protivnik.

“Prije utakmice sam rekao da će ovo biti najteža meč, da će biti teži od meča protiv Stupčanice i tako je i bilo. Nisam nikada vodio utakmicu sa toliko individualnih grešaka, kao što je ova ekipa imala u prvih 45 minuta. U ovom trenutku nemam objašnjenje za to. Na kraju smo uspjeli da se resetujemo, napravili smo dobro drugo poluvrijeme i to naplatili sa pogotkom za tri boda. Iskreno, bila je to jako dobra ekipa Zvijezde Gradačac”, poručio je Nalić.

Nalić se osvrnuo na pritisak koji imaju igrači Slobode te prokomentarisao da nije jednostavno biti Sloboda u ovoj ligi.

“Nije jednostavno biti Sloboda u ovoj ligi. Ovdje su jako veliki motivi i nije jednostavno biti Sloboda u ovoj ligi, a razlog je taj da si svima na meti nekoj. U suštini mi smo ponosni na to i vidite ovaj pritisak i sve što se dešava, ovi moci koji su se skupili prije četiri mjeseca moraju se početi navikavati na te stvari, jer druga polusezona nema isti pritisak kao prva poliusezona. Oni se sada uče i ja se nadam da ćemo do kraja ostvariti naš cilj”, zaključio je trener Slobode Zlatan Nalić

U narednom kolu Crveno-crni gostiju Stupčanici. (Tuzlanski.ba | Foto: Blicko Junior)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje