Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nakon remija Nigerije i Irana, BiH ima velike šanse za prolaz u drugi krug

Preuzmite sliku

U okviru grupe “F” Svjetskog prvenstva u Brazilu noćas je odigran i drugi susret. Iako je selekcija Nigerije važila za favorita protiv reprezentecije Irana susret ova dva tima završen je bez golova, što je ujedno bio i prvi neriješen ishod u dosadašnjem dijelu Mundijala.

Nigerijci su trčali, trudili se, napadali, ali bez rezultata. Na odmor su ispraćeni zvižducima većinom brazilske publike.

U samoj završnici susreta stvoreno je nekoliko izglednih prilika pred golom Irana ali promjene rezultata nije bilo.

Ovaj rezultat svakako su najviše priželjkivali u stručnom štabu reprezentacije BiH. Nakon remija Nigerije i Irana, naši Zmajevi imaju izgledne prilike da izbore plasman u drugi kurg takmičenja.

Nakon prvog kola naša nacionalna selekcija nalazi se na posljednjim četvrtom mjestu grupe “F”, na prvom mjestu je Argentina sa tri osvojena boda, zatim slijede Nigerija i Iran sa po jednim bodom.

  • Ttabela-f
  • Naredni protivnik naših Zmajeva je Nigerija od koje se možda očekivalo puno više u utakmici s Iranom. Upravo meč sa Nigerijom bi trebao biti ključan za naš tim. Vjerujemo da su naši reprezentativci i selektor Sušić pažljivo posmatrali meč ove dvije reprezentacije. (Tuzlanski.ba)

  • nigerija-iran-svjetsko1
  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,