Subota, 4. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nakon razlaza sa Dinamom, Almir Bekić ponovo se vratio na Tušanj

Preuzmite sliku

Nakon razlaza sa Dinamom: Bekić se brzo dogovorio sa Slobodom.

Nakon što je jučer sporazumno raskinuo sedmogodišnji ugovor sa zagrebačkim Dinamom, Almir Bekić, se danas ponovo vratio na Tušanj. Sa matičnim klubom brzo je dogovorio šestomjesečnu saradnju.

Podsjetimo, Bekić je u junu 2010. godine iz Slobode prešao u zagrebački Dinamo, potpisavši sedmogodišnji ugovor. Na Maksimiru nije dobio pravu priliku. Nešto više od čeitiri godine pod ugovorom sa Modrima, proveo je na posudbama nastupajući za zagrebačku Lokomotivu, matičnu Slobodu, GOŠK iz Gabele, te Croatiu Sesvete.

Prvi dio ove sezone proveo je u drugom timu Dinama, a jučer je dobio sporazumni raskid ugovora. Imao je nekoliko ponuda, od kojih je jedna iz vana. U opcijama su bila dva naša kluba u kojima je prednost imala Sloboda, jer se Bekić kako ističe zaželio kuće.

Jučer sam konačno uspio dobiti slobodne papire. Sa čelnim ljudima iz Dinama sam napokon našao zajednički jezik, i sporazumno smo se razišli. Sada okrećem novi list. Imao sam još nekoliko ponuda, ali Sloboda je bila na prvom mjestu. Zaželio sam se kuće, i danas sam se vrlo brzo dogovorio sa čelnim ljudima Slobode. Nadam se dobrom proljetnom dijelu, i siguran sam da ćemo izboriti opstanak bez većih problema, istekao je za Avazov Sport, ovaj nekadašnji mladi reprezentativac BiH.

U nastavku prvenstva Slobodu će sa klupe predvoditi Husref Musemić, a pored Bekića, novi igrači na Tušnju su napadač Sulejman Krpić, te iskusni Zajko Zeba.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,