Utorak, 19. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nakon osnivanja Superlige oglasio se i Ivaylo Petev: ‘Fudbal je za sve, bogate i siromašne’

Preuzmite sliku

Najava o formiranju Superlige u kojoj bi učestvovali najbogatiji klubovi izazvala je brojne reakcije ne samo sportske javnosti već i evropskih političara.

Svi su jedinstveni da bi ovo takmičenje ugrozilo izvorne fudbalske vrijednosti te uskratilo mogućnost razvoja i napredovanja malih nacionalnih liga.

Sada se oglasio i selektor bh. reprezentacije Ivaylo Petev.

Fudbal je za sve, bogate i siromašne, a ne za industriju novca u kojoj će svi biti uskraćeni. Fudbal je najpopularniji sport upravo zato što je dostupan svima i što malim klubovima pruža mogućnost da pobijede velike. U takvom fudbalu svi uživamo, a ako je motiv samo zarada onda tu nema ljepote ni izazova kako za igrače tako i za navijače“, kazao je Petev.

UEFA je najavila sankcije za klubove Superlige, ali i igrače ovih klubova kojima bi mogao biti onemogućen nastup za njihove reprezentacije.

“Sve je to još uvijek neizvjesno. Jednostavno, ne mogu zamisliti da ostanemo bez naših ključnih igrača, a siguran sam da bi to ozbiljno uticalo i ugrozilo sam kvalitet takmičenja. Mislim da ipak, do toga neće doći“, zaključuje Petev, saopćeno je i Nogometnog saveza BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,