Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nakon Mejdana i stadion Tušanj će dobiti veliki LED semafor

Preuzmite sliku

Prošlu godinu u JU Gradski stadion Tušanj Tuzla obilježiio je projekat kompletne rekonstrukcije glavnog fudbalskog terena, osvježenje tribina i reflektora, uskoro će biti postavljen novi semafor, a u ovoj godini između ostalog je planirano da se uredi parking, te ograda oko pomoćnog terena.

Osim infrastrukturnih radova, ovaj sportski objekat je u proteklom periodu bio domaćin brojnih manifestacija, turnira i susreta sportista. To su samo neke od teme o kojima je direktor JU Gradski stadion Tušanj Tuzla Bakir Buljugija govorio za RTV 7.

“Sve zahvate koji su poduzeti u proteklom periodu na stadionu Tušanj izvršili smo prvenstveno uz veliku podršku Grada Tuzla. U narednom periodu slijedi izraza projekta za natkrivanje zapadne tribine kao, a u planu je i proširanje parking prostora ispred stadiona. Također, pokrenuta je inicijativa nabavke novog LED semafora. Postupak je okončan samo se jedna firma javila i nakon što istekne žalbeni rok kreće montaža novog semafora koji će biti dimenzija 8 x 4 metra” – pojasnio je Buljugija.

Obzirom da pomćne terene stadiona Tušanj svakodnevno koristi stotine dječaka u narednom periodu planirani su određeni radovi na zaštitnoj ogradi i pomoćnoj tribini.

Vezano | U velikoj sali Mejdana postavljen sportski semafor rađen prema međunarodnim sportskim standardima

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje