Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Na Tušanj stigla mašina koju koriste i najveći evropski stadioni

Preuzmite sliku

U službenim prostorijama JU “Gradski stadion Tušanj” Tuzla danas je održana prezentacija i edukacija savremene i moderne Igo mašine i alata za markiranje sportskih terena kao i adekvatne boje koja se koristi za markiranje.

Obzirom da JU “Gradski stadion Tušanj” kao institucija koja održava sportske terene i možda jedina u BiH koja je nabavila profesionalnu mašinu za markiranje, uspostavili smo poslovnu saradnju sa Nikolom Suminom koji dolazi iz kompanije “Mercury” Hrvatska koja je generalni distributer za gore navedenu mašinu.

  • Prezentaciji novog sistema za markiranje i Igo mašine su prisustvovali predstavnici FK “Sloboda” Tuzla, FK “Borac” Banja Luka, FK “Radnik” Bijeljina” Bijeljina i FK “Zvijezda 09” Bijeljina. Obzirom da je i NS BiH podržao prezentaciju, nadali smo se da je tema zanimljiva i da će biti više zainteresovanih klubova.

    Dio edukacije koji se odnosi na upravljanje Igo mašinama i alatima te uspješno izvođenje markiranja kao i adekvatno korištenje boje za markiranje.

  • Veoma važan segment osposobljavanja budućih stručnjaka u ovoj oblasti predstavlja i segment pravilnog korištenja i brzine izvođenja markiranja, da se stručni kadar osposobi i animiraju ostali Klubovi odnosno organizacije koje održavaju sportske terene. Smatramo da treba ići u korak sa vremenom i prihvatati određena pomoćna sredstva kako bi bili produktivniji, efikasniji i samim tim ekonomičniji.

  • Sama činjenica da se Igo mašinom markiraju tereni Chelsea F.C., Manchester City F.C., Manchester United, FC Barcelona itd. govori o važnosti i primjeni Igo mašine kao i značaju markacije sportskih terena.

    Poželjeli smo dobrodošlicu svim učesnicima prezentacije u naš Grad i naš “Tušanj”, zahvalili se na prisustvu i iskreno se nadamo jednoj pozitivnoj poslovnoj saradnji sa svim stadionima širom Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz JU Gradski stadion Tušanj.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje