Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Na stadionu Tušanj radna atmosfera (FOTO)

Preuzmite sliku

 

S obzirom na takmičarsku pauzu koja dolazi u narednom periodu, na glavnom terenu JU “Gradski stadion Tušanj” Tuzla vlada radna atmosfera.

Radi se na aerifikaciji (čepovanje),  busjenovanju oštećenih dijelova travnatog terena i razastiranje pijeska. U toku je priprema terena za nastavak sezone i nakon  velikog broja, kako treninga, tako i utakmica koje su odigrane, direktor i menadžment Ustanove, u saradnji sa stručnim štabom FK “Sloboda” Tuzla, odlučio je da se teren „oporavi“ i pripremi za nastavak sezone.

„Postupkom aerifikacije provjetravamo zonu  korijenovog sistema, produbljujemo korijen i pred sezonu velikih padavina omogućavamo terenu bolju drenažu.  Mašinom za tu vrstu namjene izbušili smo teren u dva smjera (poprečno i uzdužno). Time se dostigao cilj, izbušenost terena sa oko 100 rupa po m2, dubine 10cm“, navode iz ove javne ustanove.

Nakon aerifikacije, uklonit će se čepovi sa terena, a zatim popuniti rupe pijeskom. Tim postupkom bi bio kompletiran postupak aerifikacije fudbalskog terena. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje