Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Na Koševu uskoro novi teren vrijedan skoro 2,5 miliona KM

Preuzmite sliku

Na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase“ uskoro bi trebao biti postavljen novi travnjak kao rezultat potpisivanja ugovora o učešću u zajedničkoj realizaciji projekta „Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH“ između NS/FS BiH i FK Sarajevo.

NS/FS BiH je implementator projekta od strane UEFA-e, a radovi predviđeni potpisanim ugovorom odnose se na potpunu rekonstrukciju glavnog terena Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“.

Vrijednost potpune rekonstrukcije sa svim troškovima i obračunatim PDV-om iznosi 2.487.405,03 KM. NS/FS BiH je obezbijedio sredstva u iznosu od 1.938.207,97 KM, a preostali iznos od 549.197,06 KM će obezbijediti FK Sarajevo.

Troškove održavanja terena prvih 6 mjeseci od dana tehničkog prijema snosit će NS/FS BiH, nakon čega će obavezu održavanja terena preuzeti FK Sarajevo.

Upravni odbor FK Sarajevo izražava veliko zadovoljstvo povodom početka implementacije projekta koji će, sasvim sigurno, u velikoj mjeri unaprijediti kvalitet fudbala u Bosni i Hercegovini.

Očekuje se da radovi na Olimpijskom stadionu započnu u što skorije vrijeme, a krajnji rok za početak izvođenja radova je 31.12.2022. godine”, stoji na stranici Sarajeva.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,