Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

N/FS BiH se oglasio povodom žestoke kazne od UEFA-e

Preuzmite sliku

UEFA je prije nekoliko dana kaznila NS BiH sa 132.000 KM zbog nereda navijača na utakmicama protiv Lihtenštajna u Vaduzu i Portugala u Zenici.

Naš Savez je dobio i zabranu prodaje ulaznice bh. navijačima za naredni gostujući meč u Luksemburgu te mora zatvoriti dio tribina u Zenici za duel protiv Slovaka, a tim povodom oglasila se krovna kuća bh. fudbala na zvaničnoj stranici.

“NS/FS BiH ovim putem obavještava javnost da će u skladu sa odlukama Disciplinskog tijela UEFA sprovesti zabranu prodaje ulaznica svojim navijačima za narednu gostujuću utakmicu u okviru kvalifikacija za EURO 2024. godine.

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine neće vršiti prodaju ulaznica navijačima reprezentacije Bosne i Hercegovine za prvu narednu gostujuću utakmicu UEFA takmičenja. Zabrana prodaje ulaznica se odnosi na sljedeću kvalifikacionu utakmicu koju A reprezentacija Bosne i Hercegovine igra kao gost protiv reprezentacije Luksemburga u okviru kvalifikacija za EURO na dan 16.11.2023. godine.

Takođe, Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine će zatvoriti dio tribine na narednoj domaćoj utakmici u kapacitetu od 3000 mjesta.

Dio tribina će biti zatvoren na utakmici koju A reprezentacija Bosne i Hercegovine igra kao domaćin protiv A reprezentacije Slovačke u Zenici (stadion „Bilino polje“) na dan 19.11.2023. godine.

Tribine na ovom stadionu će biti djelimično zatvorene, i to tri sektora na tribini „Jug“ (pravac prema tribini „Zapadu“) i dva sektora na tribini „Zapad“ (pravac prema tribini „Jug“), što ukupno iznosi 3.198 sjedišta”, saopšteno je iz našeg Saveza.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,