Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Musemić zadovoljan pobjedom, Hurtić priželjkuje da Sloboda osvoji Kup BiH

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode su u pretposljednjem 29. kolu rezultatom 4:0 nanijeli jedan od najtežih poraza ekipi Sarajeva u BHT Premijer ligi i izborili plasman u Evropa ligu. Izabanike Husrefa Musemića već u srijedu 11. maja očekuje prva finalna utakmica Kupa BiH na stadionu Tušanj protiv ekipe Radnika iz Bijeljine, dok će fudbaleri Sarajeva u posljednjem kolu na svom terenu ugostiti komšije sa Otoke.

Nakon završetka utakmice na Tušnju oba trenera su u izjavi za medije dali svoj osvrt na utakmicu. Husref Musemić je bio zadovoljan partijom koju je pružio njegov tim, ali se osvrnuo i na srijedu, kada njegov tim očekuje prva finalna utakmica Kupa BiH protiv Radnika iz Bijeljine:

– Za nas i za Sarajevo je ovo bila jako važna i bitna utakmica. Mi smo pobjedom ostvarili plasman u Evropu, što je veliki uspjeh s obzirom na sva dešavanja oko nas u posljednje vrijeme. Mi smo odigrali jako borbeno i čestitam svojim igračima na tome. Kad se igra borbeno, rezultat ne može izostati, a mi smo danas tu borbenost imali. Nama očito leže veći protivnici, odnosno, ne leže nam slabiji protivnici. Drugačije je igrati protiv nekoga ko se bori za najviši plasman, a to je vidljivo iz ovoga što smo danas napravili protiv Sarajeva. Zrinjskom čestitam na zasluženoj tituli. Nama je ostalo da se borimo za kup. Borit ćemo se svim srcem da osvojimo Kup BiH, jer želimo sezonu okončati sa trofejom. Pokušat ćemo da se oporavimo u ova tri-četiri dana i zaigramo što bolje možemo protiv Radnika, kako bismo svojim navijačima donijeli veliku radost, nakon završetka susreta istakao je trener Slobode Husref Musemić.

Trener gostujućeg tima, Almir Hurtić, naveo je da se ekipa nakon penala i autogola naša u psihološkom nokautu, nakon čega se nije uspjela vratiti. 

– Nevjerovatno težak poraz u jednoj izuzetno bitnoj utakmici za nas. Nismo otvorili utakmicu kako smo željeli. Mi nismo uspijevali da uspostavimo igru od početka utakmice. U jednom momentu smo se vratili u igru, a onda je došao penal za Slobodu, potom i autogol, i bili smo u psihološkom nokautu. Čestitam Slobodi na zasluženoj pobjedi, istakao je Hurtić, te dodao:

– Sve posljednje utakmice su bile kvalifikacijske i odlučujuće. Sada smo u jednoj novoj situaciji. Gledat ćemo da pobjedom u posljednjem susretu protiv Olimpica osiguramo četvrto mjesto, pa ćemo vidjeti šta će biti. Sloboda je pokazala da je zasluženo tu gdje se nalazi i nadam se da će kvalitetno odigrati i u Kupu BiH, zaključio je trener Sarajeva. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje