Srijeda, 1. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Musemić: “Ovakav raspored nije fair-play, biću zadovoljan da odigramo bez primljenog gola” (VIDEO)

Preuzmite sliku

Povodom prvog susreta četvrtfinala Kupa BiH između Slobode i Sarajeva danas je na stadionu Tušanj održana press konferencija na kojoj se novinarima obratio šef stručnog štaba FK Sloboda, Husref Musemić.

Da sam mogao birati izabrao bi da igramo finale Kupa sa Sarajevom“ – kazao je Musemić na početku press konferencije.

Očigledno da nas žrijeb nije mazio kao ni oni koji su određivali termine utakmica koje treba da igramo u narednom periodu, tako da jednostvano u ovom trenutku imamo jako puno utakmica u kratkom vremenu. Koliko ćemo uspjeti sve to kvalitetno pokriti to ćemo tek da vidimo, na nama je da se potrudimo“ – nastavio je šef Crveno-crnih.

Musemić je bio vidno ljut i razočaran zgusnutim rasporedom njegove ekipe koja će u narednih deset dana imati odigrana četiri susreta.

To svakako nije u domenu fair-play-a, a pitanje koliko je to prihvatljivo ako posmatramo i sa medicinske strane što se tiče igrača“ – smatra Musemić.

Husref Musemić kaže kako će uprkos svemu njegova ekipa se potruditi da u narednim mečevima bude na visini zadatka, jer drugog izbora nema.

Putem medija čujem da Sarajevo želi pitanje plasmana u polufinale Kupa BiH završiti ovdje u Tuzli, ja bio bio zadovoljan sa svakim rezultatom bez primljenog gola” – istako je Musemić.

Raduje podatak da je zdravstveni bilten u redovima Slobode odličan, nema povrijeđenih igrača s tim da još uvijek Škahić nije na raspolaganju, dok Haurdić nema pravo nastupa jer je upisao nastup za Velež u Kup takmičenju.

Podsjetimo, do promjene termina revanš susreta Kupa BiH između Sarajeva i Slobode došlo je na prijedlog MUP-a Kantona Sarajevo zbog nemogućnosti da za jedan dan obezbjede dva sportska događaja odnosno susrete Sarajeva i Slobode te Željezničara i Borca.

Nogometni savez BiH odlučio je da revenš susret između četvrtfinala Kupa BiH između Sarajeva i Slobode bude pomjeren sa srijede 16. mart na utorak 15. mart iz tog razloga Sloboda će i utakmicu narednog kola BH Telecom Premijer lige odigrati u subotu umjesto u nedjelju kako je to bilo prethodno planirano.

Iz kluba obavještavaju sve navijače i simpatizere Kluba da za utakmice Kupa BiH ne važe sezonske ulaznice, te da je cijena karata za meč protiv Sarajeva 10 KM (za obje tribine – Zapad i Sjever). Cijena ulaznica za pripadnike navijačke skupine Fukare ostaje nepromijenjena.

Za sve članove UG “Prijatelji FK Slobda” sa važećim članskim karticama 2016. god ulaz će biti besplatan. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje