Utorak, 7. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Musemić: “Idemo na Grbavicu da se nadigravamo i predstavimo u što boljem svjetlu”

Preuzmite sliku

U okviru 23. kola nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine sutra se igraju dva derbi susreta.

Fudbaleri Željezničara ugostit će u Sarajevu tuzlansku Slobodu, dok će Borac gostovati kod Zrinjskog u Mostaru.

Šef stručnog štaba Željezničara Milomir Odović kazao je da je utakmica sa Slobodom jedna u nizu bitnih za sarajevski tim.

Dolazi nam izuzetno kvalitetna ekipa Slobode i morat ćemo se potruditi da zadržimo pristup ” kazao je Odović.

Trener Slobode Husref Musemić istakao je da je Željezničar u dobroj formi i da postiže dobre rezultate u posljednje vrijeme.

“Željezničar se uključio u borbu za titulu. Mi idemo da se nadigravamo, nismo se predali unaprijed, želimo da se predstavimo u što boljem svjetlu” rekao je Musemić.

Trener Zrinjskog Vinko Marinović uoči utakmice s Borcem je kazao da ih očekuje teška utakmica protiv kvalitetnog protivnika.

Znam sve o njima i neće biti nimalo lako. Međutim, mi moramo ići na osvajanje tri boda jer nas jedino to ostavlja u trci za osvajanje šampionske titule, tako da očekujem od svojih igrača da daju maksimum” kazao je Marinović.

Šef stručnog štaba banjalučke ekipe Vlado Jagodić rekao je da njegova ekipa ide u Mostar napraviti pozitivan rezultat.

“Zrinjski se bori za titulu, a mi smo u situaciji da smo pobjedom protiv Slavije uhvatili potrebni nivo samopouzdanja. Gostujemo ekipi koja je posljednji poraz doživjela od Borca u Banjoj Luci. Dakle, 14. kola oni nemaju poraz” kazao je Jagodić.

Sutra se igraju i ostale utakmice 23. kola Premijer lige BiH u kojima se sastaju: Vitez – Drina; Olimpic – Sarajevo; Radnik – Zvijezda Gradačac; Čelik – Travnik; Slavija-Velež; Široki Brijeg – Mladost. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje