Nedjelja, 5. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mrkobrada: Rad novog selektora je sjajan, ali moramo se pokazati na terenu

Preuzmite sliku

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavila je sa pripremama za Euro 2024. i meč protiv Lihtenštajna.

Zmajevi su danas imali otvoreni trening na Ilidži, a selektor Meho Kodro može računati na sve fudbalere, izuzev povrijeđenih Anela Ahmedhodžića i Adriana Leona Barišića.

Danas se predstavnicima medijima tim povodom obratio pomoćnik selektora Siniša Mrkobrada.

“Prije samog okupljanja znali smo šta želimo. Meho je čovjek koji zna šta hoće i šta želi. Zatečeni smo situacijom oko Ahmedhodžića. Neko će dati prave informacije dokle je situacija stigla. Kada su u pitanju golmani, Šehić je otišao u Saudijsku Arabiju to je izazov za njega to je dobra stvar. Vasilj brani standardno u St. Pauliju, a Pirić je isto bio odličan u AEK-u. Zdravi su motivisani i to je jedna snaga naše selekcije.”, rekao je Mrkobrada.

Nakon toga medijima se obratio i sjajni golgeter Zrinjskog Nemanja Bilbija.

“Nije prvi put da sarađujem sa selektorom bio mi je trener u Sarajevu. Znamo šta nam je raditi i to je za igrače najbitnije. Moramo raditi na samopouzdanju, želimo šest bodova, ali idemo lagano. U petak je važna utakmica za samopouzdanje. Zadovoljan sam formom, sa klubom sam izborio historijski rezultat za Bosnu i Hercegovinu”, rekao je Bilbija.

Situaciju je prokomentarisao i veznjak Ajaxa Benjamin Tahirović.

“Dosta toga je novog u reprezentaciji, sviđa mi se rad selektora, ali to sve moramo na terenu pokazati. Favoriti smo protiv Lihtenštajna, ali moramo ući ozbiljno u utakmicu. Od prve do zadnje sekunde treba da smo ozbiljni na terenu. Sad je meni reprezentacija proritete, u Ajaxu je super, u dobroj sam formi, šta god selektor isplanira ja sam tu. Spreman sam, ako treba da stavim vezni red na svoj leđa nije problem”, rekao je Tahirović.

Meč između Bosne i Hercegovine i Lihtenštajna igra se u petak od 20 sati i 45 minuta na stadionu Bilino polje u Zenici.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje