Subota, 4. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mourinho otkrio zašto je odbio ponudu Portugala

Preuzmite sliku

Trener Rome govorio je o ponudama Fudbalskog saveza Portugala.

Trener Rome Jose Murinho izjavio je da nije bio prvi, nego jedini kandidat za selektora Portugala, ali je dodao da je morao da odbije ponudu, jer želi da se posveti klupskom fudbalu, prenose italijanski mediji.

“Moram da zahvalim predsjedniku Fudbalskog saveza Portugala Fernandu Gomesu, jer su me njegove riječi učinile veoma ponosnim. Bio sam njegov jedini izbor i stvarno je učinio sve da me vrati kući, što mi kao čovjeku i strategu pričinjava veliko zadovoljstvo. Ja nisam bio njegov prvi, već jedini izbor. I pored toga odlučio sam da ne prihvatim ponudu. Ostajem u Romi“, rekao je Murinho.

Portugalski savez nedavno za novog selektora imenovao Španca Roberta Martineza. Španski trener će voditi Portugalce do Svjetskog prvenstva 2026. godine.

“Dobro mi je u Romi. Ovdje dajem sve od sebe i to je jedino bitno. Uvijek dajem sve od sebe u sredini u kojoj sam angažovan. Tačno je da nisam razgovarao sa predstavnicima italijanskih medija u prethodna dva mjeseca, samo iz jednog razloga. Bio sam suspendovan i kad je tako onda ne dajem izjave. Sada je kazna istekla i dostupan sam za sva pitanja“, istakao je portugalski stručnjak. (Nova.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje