Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Modrić rezerva u derbiju sezone iako Realu fali pola ekipe

Preuzmite sliku

Luka Modrić (38) potonuo je u Realu. Potvrdilo se to i objavom sastava derbija, ne samo 24. kola La Lige nego i sezone, koji od 18:30 na Bernabeuu igraju vodeći Real i senzacionalna Girona, njegov praktički jedini konkurent za naslov.

Niko ljetos ne bi vjerovao da će ovo biti derbi sezone

Real dočekuje senzaciju s kojom se već odavno izmjenjuje na prvom mjestu, a ostali im ne mogu ni prići. Real je, naime, vodeći s 58 bodova, a Girona je druga s 56.

Dosta iza njih su treća Barcelona s 50 i Atletico s 48 bodova. Jasno je, dakle, zašto Španjolci ovu utakmicu nazivaju derbijem prvenstva.

Usprkos tome što Ancelotti na ovom meču ne može računati na ijednog stopera, pa obranu krpa veznjakom Aurelienom Tchouamenijem, što otvara jedno mjesto na sredini terena, Modrić ga nije dobio.

Ovo je sastav Reala za meč koji može odrediti borbu za naslov u La Ligi:

Lunin, Lucas, Carvajal, Tchouameni, Mendy, Camavinga, Kroos, Valverde, Bellingham – Vinicius, Rodrygo.

Modrić je bio starter na samo tri od zadnjih devet utakmica

Realu je ovo deveta utakmica u zadnjih mjesec dana. Modrić je bio starter na samo tri, ali je od toga na dvije bio prvi zamijenjen. Na dvije utakmice je ušao na kraju, a tri utakmice je u cijelosti gledao s klupe.

Ovu tamo počinje. Realu u derbiju nedostaju Eder Militao, David Alaba, Antonio Rudiger i Nacho Fernandez. Ovo je popis svih Realovih stopera, ali i svih onih koji u subotu ne igraju jednu od utakmica sezone. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,