Nedjelja, 5. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mlada reprezentacija Srbije primila devet golova od Engleske

Preuzmite sliku

Mlada reprezentacija Srbije doživjela je nevjerovatan poraz na utakmici protiv Engleske, koja je sinoć odigrana u Nottinghamu.

Meč je odigran u okviru drugog kola Grupe F kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godinu, a Engleska je slavila sa nevjerovatnih 9:1.

Ovaj rezultat je još čudniji kada se zna da je prvi gol na utakmici postigla Srbija. Igrao se 27. minut kada je Vladimir Lučić pogodio za 0:1, a deset minuta kasnije je Jaden Philogene-Bidace poravnao na 1:1.

Malo ko je u toj 38. minuti vjerovao da će Srbija do kraja susreta primiti još osam golova. Do poluvremena je već bilo 3:1, a pogađali su Liam Delap i Harvey Elliott.

U nastavku susreta, Noni Madueke postiže dva brza gola i donosi Englezima 5:1, a već u 63. minuti Philogene-Bidace zabija za 6:1.

Nevjerovatan raspad sistema u timu Srbije desio se u posljednjim minutama utakmice. Prvo je u 87. minuti Luka Subotić postigao autogol za 7:1, dvije minute kasnije Jonathan Rowe je povisio na 8:1, da bi u sudijskoj nadoknadi Harvey Elliott postavio konačnih 9:1.

Engleska je vodeća na prvom mjestu grupe, dok je Srbija nakon ovog teško objašnjivog poraza pala na četvrtu poziciju.

Zanimljivo je da je ovo bio prvi put u historiji da je mlada reprezentacija Engleske na jednoj utakmici postigla devet golova, a ujedno i najteži poraz Srbije ikada. (Vijesti.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje