Ponedjeljak, 13. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mlada nogometna reprezentacija trenirala na stadionu “Simin Han“ (FOTO)

Preuzmite sliku

Mlada nogometna reprezentatacija Bosne i Hercegovine koja se u ponedjlejak okupila u Vogošći za dvije prijateljske utakmice protiv selekcija SAD i Turske danas je doputovala u Tuzlu.

Prvi susret protiv “U-23” selekcije SAD mladi bh. nogometaši igrat će u petak u 16 sati u Tuzli na stadionu Tušanj.

„U-21“ reprezentativci BiH odradili su danas na stadionu „Simin Han“ u Tuzli još jedan trening u sklopu priprema za predstojeće susrete prije kojeg su se predstavnicima medija obratili igrači Amar Rahmanović, Samir Radovac, Semir Musić i Smail Prevljak.

Spremno ćemo dočekati utakmice sa SAD-om i Turskom, a vjerujem i same kvalifikacije. U teškoj smo grupi, ali ako budemo kvalitetno radili i slušali upute selektora, možemo napraviti dobar rezultat“, rekao je reprezentativac Amar Rahmanović.

Samir Radovac vjeruje u ovu generaciju igrača: „Atmosfera u ekipi je odlična. Družimo se, ali i ispunjavamo obaveze koje su pred nas stavili selektor i stručni štab. Dobra smo generacija i smatram da možemo pobjediti u ovim utakmicama, bez obzira što su protivnici izuzetno kvalitetni.“

Pozitivan rezultat priželjkuje i Semir Musić: „Znamo šta se od nas očekuje. Nadam se što boljim rezultatima kako u predstojećim susretima, tako i kada krenu kvalifikacije.“

Sretan zbog poziva u reprezentaciju je Smail Prevljak: „Čast mi je što sam dio ovog tima. Atmosfera je izvanredna. Daćemo sve od sebe u narednim mečevima.“

Izabranici Darka Nestorovića će sutra odraditi jedan trening u 16 sati na stadionu „Tušanj“.

Redakcija našeg portala posjetila je današnji trening mladih Zmajeva u Simin Hanu i na licu mjesta uvjeri smo se da se radi veoma ozbiljno.

Ulaznice za utakmicu na Tušnju od danas se nalaze u prodaji po cijeni od 5 KM za tribinu “Sjever” i 7 KM za tribinu “Zapad” a mogu se nabaviti na štandu CD Shop “Mido” u prostorijama SD “Sloboda” kao i na biletarnici stadiona Tušanj na sam dan utakmice.

Drugi susret protiv Turske igrat će se 31. marta na Gradskom stadionu u Kaknju u 14.00 sati. Za ovu provjeru mladi nogometaši tri dana će se pripremati u Vogošći.

Selektor U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine, Darko Nestorović neće moći da računa na povrijeđene Andreja Modića i Josipa Ćorluku, a umjesto njih pozvani su Miloš Aćimović iz Zrinjskog i Marko Mihojević iz Sarajeva.

Ovo je jedna nova generacija igrača 1994. i 1995. godište, koja je izuzetno talentovana. Kroz ove dvije utakmice ćemo pokušati da napravimo kostur ekipe za predstojeće kvalifikacije, ali i da ostvarimo pozitivan rezultat – rekao je Nestorović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje