Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mitrović nakon poraza od Čelika: Ekipa napravila mnogo tehničkih grešaka

Preuzmite sliku

U 11. kolu Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine FK Sloboda gostovala je u Zenici gdje je u utakmici protiv NK Čelik Zenica upisala drugi poraz ove sezone.

Fudbaleri Slobode tokom utakmice su stvorili nekoliko dobrih prilika za postizanje gola te su uspješno čuvali svoju mrežu do samog finiša utakmice kada je pala koncentracija u zadnjoj liniji što je rezultiralo golom i gubitkom bodova na gostovanju.

Pomoćni trener u stručnom štabu Slobode, Darko Mitrović smatra da je ekipa napravila mnogo tehničkih grešaka što je na kraju dovelo do gola zbog kojeg su poraženi.

-Tokom svih 90 minuta naša ekipa je pokazivala želju za pobjedom, što se moglo jasno vidjeti na terenu. Imali smo terensku inicijativu, veći posjed lopte, međutim nismo uspjeli to da materijalizujemo i postignemo pogodak. Falio nam je kvalitetan završni pas u trećoj trećini terena. Nismo bili ubojiti i konkretni. Napravili smo veliki broj individualnih tehničkih grešaka u predaji lopte, što je nekarakteristično za našu ekipu. Iz jedne takve greške smo i primili gol u zadnjim sekundama utakmice, izjavio je Darko Mitrović.

Fudbaleri Slobode i stručni štab analizirali su utakmicu protiv NK Čelik koja je već arhivirana i fokus je usmjeren na idućeg protivnika, a to je HNK Tomislav.

-Porazi su sastavni dio sporta, moramo ih analizirati, izvući pouke, ostaviti iza sebe i okrenuti se pripremi za našeg narednog protivnika, zaključio je pomoćni trener Slobode, Darko Mitrović.

Nakon 11. odigranih kola Sloboda ima 27. bodova s kojim drži prvu poziciju uz pet bodova više od drugoplasirane Stupčanice. U narednom kolu Sloboda na stadionu Tušanj dočekuje HNK Tomislav, a utakmica se igra u subotu od 18 sati.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje