Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Misimović slavi 41. rođendan, prisjetili smo se slavnih trenutaka

Preuzmite sliku

Legendarni Zvjezdan Misimović, biši reprezentativac BiH danas slavi svoj 41. rođendan.

Zvjezdan je rođen  5. juna 1982. godine u Minhenu gdje je započeo svoju fudbalsku karijeru, a gdje i danas živi sa suprugom Stefania i tri sina.

Kao pionir postao je član drugog tima Bayerna 2002. godine, gdje je u naredne četiri godine upisao preko stotinu utakmica i postigao 44 gola. Zatim je prekomandovan u prvi tim Bayerna gdje nije dobio pravu priliku za dokazivanje, pa je uslijedio transfer u Bochum 2004. godine.

U Bochumu je imao važnu ulogu u kreiranju igre, a u ovom tim je proveo tri godine. Poslije Bochuma prelazi u Nurnberg u kojem se zadržao jednu sezonu nakon čega je postao igrač Wolfsburga.

  • Sa Wolfsburgom je 2009. godine u tandemu sa Edinom Džekom osvojio titulu prvaka Njemačke, te bio najbolji asistent lige.

    Naredne godine Misimović je prešao u redove Galatasaraya, ali nažalost jednogodišnju epizodu u Turskoj ne pamti po dobrom, pa 2011. godine ostvaruje transfer u Dinamo iz Moskve.

    Nakon igranja u Rusiji uslijedio je transfer u kineski Guizhou Renhe.

  • U dresu A reprezentacije Bosne i Hercegovine Misimović je upisao 85 nastupa i postigao 26 golova. Debitovao je u 18. februara 2004. godine u prijateljskom meču protiv Makedonije.

  • Danas je angažovan u Fudbalskom savezu BiH kao direktor reprezentacije.

    “Zvjezdan Misimović danas slavi 41. rođendan! Za reprezentaciju BiH je odigrao 85 utakmica i postigao 26 golova, a nastupao je i na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine. Debitovao je 18. februara 2004. godine protiv Makedonije, a posljednju utakmicu odigrao 28. maja 2018. godine protiv Crne gore. U karijeri je nastupao za Bayern, Bochum, Nürnberg, Wolfsburg, Galatasaray, Dinamo Moskva i Guizhou Renhe (Kina). Dva puta je bio prvak Njemačke, po jednom sa Bayernom i Wolfsburgom. Miske, neka je sa srećom!”, napisali su iz NS/FS BiH

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,