Subota, 4. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mirza Varešanović više nije trener FK Sarajevo

Preuzmite sliku

Dosadašnji šef stručnog štaba Sarajeva Mirza Varešanović razriješen je dužnosti nakon ispadanja Bordo tima od Torpeda u 1. pretkolu kvalifikacija Konferencijske lige.

Nakon novog razočarenja koje su priredili navijačima nogometaši Sarajeva, predsjednik Ismir Mirvić odlučio je da se zahvali Varešanoviću.

Iako je na kraju prošle sezone izborio plasman u Evropu i ispunio cilj, igra tima s Koševa bila je prilično neubjedljiva, a sve je kulminiralo neočekivanim ispadanjem od Torpeda.

Varešanović je na klupi Sarajeva proveo 17 utakmica na kojima je ostvario učinak od osam pobjeda, četiri remija i pet poraza, uz gol-razliku 33:28.

“FK Sarajevo i Mirza Varešanović sporazumno su raskinuli ugovor nakon što je klub eliminisan u 1. kolu kvalifikacija Konferencijske lige. Zajedno sa Varešanovićem klupu će napustiti i ostatak stručnog štaba, a Klub će u narednim danima obavijestiti javnost i navijače ko će biti novi trener ekipe. Ovim putem se želimo zahvaliti Mirzi Varešanoviću i njegovim pomoćnicima na njihovom doprinosu u prethodnom periodu i želimo im mnogo sreće u nastavku karijere.” navode iz bordo kluba.

Bordo tim novu sezonu Premijer lige počinje narednog vikenda kada će na svom terenu dočekati Slogu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,