Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Messiju se smiješi dnevnica od preko 1,6 miliona dolara naredne dvije godine

Preuzmite sliku

Sudbina Lionela Mesija (35) je i dalje neizvjesna zbog činjenice da će mu 30. juna isteći ugovor sa PSG-om. Francuski “Foot Mercato” objavio je informaciju da su Mesijevi predstavnici dogovorili sve uslove oko dolaska Argentinca u Al Hilal iz Saudijske Arabije gdje bi dobio najveći ugovor u historiji sporta.

Uveliko se spominju različite destinacije kada je u pitanju njegova budućnost, ali sinoć je stigla najnovija informacija.

Mesi će gotovo sigurno odigrati svoj posljednji meč za PSG u subotu protiv Clermonta, nakon čega će, tvrdi izvor, postati novi fudbaler Al Hilala.

Selidba u Saudijsku Arabiju će mu za dvije godine doneti nevjerovatnih 1.200.000.000 dolara što će biti najveći ugovor u historiji fudbala i sporta uopšte.

Ukoliko se obistini ovaj transfer Lionel Messi bi tako svakog dana bio bogatiji za 1,6 miliona dolara.

To je i više nego duplo više od sume koju trenutno inkasira Kristijano Ronaldo u Al Nasru, a od ovog potpisa zaradiće i Leovi predstavnici, otac Horhe i brat koji će dobiti najveću menadžersku proviziju u istoriji fudbala.

Iako se navijači Barcelone i dalje nadaju da bi se Argetninac mogao vratiti na “Camp Nou”, čitavu situaciju dodatno otežava nestabilna finansijska situacija u Barci koja bez garancije Primere ne može da ponudi sumu od 50 miliona eura bruto godišnje, o čemu se već govorilo.

Mesi bi potpisom za Al Hilal postavio nove granice u svijetu fudbala, ali teško da će ljubitelji fudbala biti oduševljeni takvom odlukom.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,