Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Messiju ponuđena deset puta veća plata od one koju ima u PSG-u

Preuzmite sliku

Argentinac u Parizu mjesečno zarađuje 3,4 miliona eura. U Saudijskoj Arabiji imao bi deseterostruko više.

Zvuči nevjerojatno, neistinito, ali pouzdani Fabrizio Romano javlja da je saudijski Al-Hilal nudi Leu Messiju (35) dvostruko više novca nego što Cristiano Ronaldo zarađuje u Al-Nassru!

Trećeplasirana ekipa saudijske lige Argentincu nudi više od, već astronomskih, 400 miliona eura godišnje! Međutim, njegov prioritet je ostati u Evropi, a posljednjih se dana sve više o povratku u Barcelonu. Ponudu PSG-a zasad je stavio na čekanje…

Odlazak iz Pariza sve je izgledniji

U prilog priči ide i to što je Messijev otac Jorge nedavno boravio u Rijadu. Oni koji ‘smiruju strasti’ kazat će da je tamo bio samo zato što je Messi turistički ambasador Saudijske Arabije… Što samo znači da Argentinac već posluje s njima.

Novo rivalstvo

Prema mnogima najbolji nogometaš svih vremena nedavno je s Argentinom osvojio Svjetsko prvenstvo, čime je došao do trofeja u svakom takmičenju kojeg je igrao, a za mnoge je tada i završila debata ko je veći, on ili Ronaldo… Međutim, sad bi se moglo roditi novo rivalstvo, a ko ne bi volio još pokoji put vidjeti međusobni okršaj dvojca koji je obilježio jednu nogometnu eru, pa makar i ‘veteranskim’ danima?

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,